برگزاری سومین همایش،منطقه ای خود مراقبتی دیابت

برگزاری سومین همایش،منطقه ای خود مراقبتی دیابت

گزارش مصور سومین همایش منطقه ای  خود مراقبتی دیابت

به همت انجمن دیابت جنان و انجمن تربیت بدنی دانشگاه پیام نور نجف آباد

زمان : شنبه  20 آذر ماه                 مکان : سالن اجتماعات دانشگاه پیام نور نجف آباد

دبیرعلمی  همایش : جناب آقای دکتر ابوالفضل گودرزی

 دبیر اجرایی همایش : سرکار خانم مرضیه طالب

مسئول دبیرخانه : سرکار خانم دکتر سمیه رهبری

روابط عمومی و تبلیغات : جناب آقای پوراسماعیلی

مسئول انفورماتیک : سرکار خانم منیره سلیمانیان

کادر اجرایی : اعضای انجمن تربیت بدنی دانشگاه پیام نور نجف آباد

  • شروع برنامه ها  با قرائت قرآن و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران (ساعت 8:45 صبح )

  • سخنرانی دبیر علمی همایش جناب آقای دکتر گودرزی  عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور نجف آباد ( ساعت   8:50 صبح)

  چکیده : خوش آمد گویی و توضیح در مورد ضرورت برگزاری همایش

  • سخنرانی مدیر عامل انجمن دیابت جنان جناب آقای شاهپوری (ساعت  9 صبح )

   چکیده : انجمن دیابت جنان در سال 1391 تاسیس و در سال 1392 شروع به خدمات رسانی کرده است.در حال حاضر تعداد اعضای این انجمن حدود 2800 نفر میاشند که از این تعداد 200 عضو ، کودک مبتلا به دیابت هستند.این انجمن درصدد ارائه آموزش های لازم جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت است.ضمنا با همت این انجمن ،مرکز درمانی ازن تراپی نیز در سال  1395  در نجف آباد تاسیس شده که کمک بسیار شایانی در زمینه بهبود زخم های دیابتی و جلوگیری از قطع اندام داشته است .

  • سخنرانی جناب آقای دکتر عابدی دانشجوی پزشکی دانشگاه اصفهان و معاونت آموزش انجمن دیابت جنان ( ساعت  9:15 صبح)

موضوع : دیابت و عوارض آن

چکیده : بیماری دیابت در واقع عملکرد نادرست لوزالمعده در بدن می باشد.این بیماری درمان قطعی ندارد ولی با آموزش و پیشگیری قابل کنترل است .مهمترین راه های پیشگیری شناخته شده در دیابت تغذیه سالم و فعالیت بدنی می باشد، متاسفانه این بیماری بی علامت است و فرد به طور ناگهانی بعد از ابتلا به آن متوجه می شود.از علائم ابتلا به بیماری دیابت می توان به خستگی زود رس ، پرنوشی و پر ادراری اشاره کرد.دیابت به سه نوع تقسیم می شود که در دیابت نوع یک بدن قادر به تولید انسولین نیست و فرد برای کنترل قند نیاز به تزریق انسولین دارد . در نوع 2 کاهش تولید انسولین اتفاق می افتد و معمولا از قرص جهت کنترل استفاده می شود و در دیابت بارداری که فرد باید تحت نظر پزشک به مصرف دارو های مناسب بپردازد.

  • سخنرانی جناب آقای دکتر قاسمی عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور نجف آباد ( ساعت 10 صبح)

           موضوع : دیابت و ژنوم

  • سخنرانی سرکار خانم دکتر میرزائیان دکترای تغذیه (ساعت 10:35 صبح)

     موضوع : تغذیه و دیابت

چکیده :با توجه به شیوع بسیار بالای دیابت و کاهش محدوده ی سنی مبتلایان به این بیماری ، به طوری که در گذشته اکثرا افراد بالای سی سال مبتلا شده و امروزه به محدوده ی سنی نوجوانان وارد شده است نظریه وراثتی بودن این بیماری کم رنگ و مهمترین عامل ابتلا را بیشتر وزن بالا ، عدم تحرک و تغذیه نامناسب می دانند.مطالعات نشان می دهد با اقدامات پیشگیرانه و انتخاب سبک زندگی صحیح تا 90 درصد می توان از این بیماری جلوگیری کرد ه و بهترین مسیر پیشگیری از دیابت قرار گرفتن در محدوده ی وزنی مناسب و تغذیه سالم است که عامل اصلی آن داشتن رژیم غذایی متنوع ، متعادل و مناسب بر اساس ویژگی های فردی اشخاص می باشد.

  • سخنرانی سرکار خانم قیصریه کارشناس ارشد روانشناسی و مشاور انجمن دیابت جنان (ساعت 11:30 صبح)

موضوع : استرس و دیابت

چکیده : استرس یا همان تنش روانی در افزایش بیماری های مختلف از جمله دیابت نقش مهمی دارد.بنابراین نیاز است که افراد هم به اهمیت بیماری دیابت و هم اهمیت تاثیر استرس در دیابت آگاه شوند.با توجه به اینکه استرس تاثیرات جسمانی و شناختی زیادی بر بدن انسان دارد نیاز است که افراد با شیوه های مقابله با استرس آشنا شوند و با کنترل آن ریسک ابتلا به دیابت  راکاهش دهند، از جمله این شیوه ها ، روش های مساله محور و روش های هیجان محور است. خصوصیات شخصیتی ( سبک شخصیتی تیپ A) در ایجاد استرس نقش مهمی دارند.همچنین تاثیر نگرش و تفکر فرد در این زمینه نقش دارد.با توجه به اهمیت موارد نیاز به آموزش در زمینه مدیریت استرس احساس میشود.

  • سخنرانی سرکار خانم دکتر فاضل دانشجوی  دکترای تربیت بدنی  (ساعت 14:15 عصر)

موضوع : ورزش و دیابت

چکیده : بعد از تصادفات، 4 بیماری عمده به عنوان مهمترین علل مرگ ایرانی ها بیان شده است. این بیماری ها شامل این موارد است: سکته مغزی، سکته قلبی، دیابت و بیماری های تنفسی. توصيه هاي مربوط به ورزش براي افراد ديابتي در سالهاي اخير دستخوش پيشرفت چشمگيري شده است و هر روز شاهد کنترل قند خون و ديابت از طريق تغيير سبک زندگي هستيم. شناخت و سازگاري با ديابت از اقدامات ضروري براي تمام افراد است و  بسياري از افراد با استفاده از فعاليت بدني و رژيم غذايي سالم توانسته اند زندگي سالمتري از نظر جسماني و رواني داشته باشند. بنا بر اسناد علمی، 150 دقيقه ورزش با شدت متوسط  در هفته براي کسب سودهاي سلامتي توصيه شده است. بنابراين ورزش فعاليتي است که براي سالم بودن ضروري است. پس آگاهي در مورد چگونگي ورزش کردن و تعديل فعاليتهاي روزانه و شغلي به خصوص زماني که به عوارض ديابت مبتلا هستيد بايد مورد توجه باشد.

با وجود اينکه فوايد فعاليت بدني منظم در افرادي که مبتلا به ديابت هستند، شگفت آور هستند اما افراد ديابتي دلايل بسياري براي شرکت نکردن در فعاليت هاي ورزشي دارند. اما باید در نظر داشت، زمان و تلاشي که افراد دیابتی براي ورزش کردن صرف ميکنند تاثيري خواهد داشت که از دلايل و احساسات منفي  آنها در مورد فعاليت بدني مهمتر است. فعاليت بدني منظم ميتواند بيش از هر نوع دارويي براي افراد مبتلا به ديابت نوع1و2 مفيد باشد.مثل يک عصاي جادويي، ورزش ميتواند بدن و سلامتي افراد دیابتی را بهبود دهد.

  • سخنرانی سرکار خانم طالب  کارشناس ارشد تربیت بدنی و کارشناس ورزش انجمن دیابت جنان (ساعت 15:15 عصر)

موضوع : کارگاه تخصصی برنامه ریزی تمرین ویژه افراد مبتلا به دیابت

چکیده : افراد مبتلا به دیابت برای پیشگیری از ابتلا به عوارض ناخوشایند دیابت باید حداقل سه روز در هفته و هر روز یک ساعت به ورزش بپردازند.انجام ورزش منظم با رعایت شدت ، مدت و تکرار ورزش ها در طول زمان به کنترل این بیماری کمک می کند.انجام ورزش در زمانی که فرد دچار عوارض دیابت از جمله نفروپاتی ، رتینو پاتی و نروپاتی شده است با محدودیت هایی همراه است که پزشک یا متخصص مربوطه وظیفه ارائه ورزش ها  و اگاه کردن فرد را بر عهده دارد.انجام بیست دقیقه ورزش با 60 الی 75 درصد حداکثر ضربان قلب در روز می تواند باعث کاهش قند ، چربی و بهبود کیفیت زندگی فرد شود.ارائه نوع تمرینات در هنگام قند بالا و پایین و ابتلا به عوارض با تمرینات زمان کنترل قند تفاوت دارد و ضمنا نوع تمرینات برای افراد مبتلا به نوع یک و دو و نوع داروی مصرفی متفاوت است. که حتما باید قبل از ورزش با توجه به پرسشنامه برای افراد ، برنامه تمرینی مناسب ارائه شود.

  

 

 

دسته بندي مطالب

اوقات شرعی

آمار بازديد

بازدید امروز: 125

بازدید دیروز: 200

مجموع بازدیدها: 532236

درباره ستاد

ستاد هماهنگی خیریه های نجف آباد بمنظور جمع آوری اطلاعات کل مددجویان شهرستان نجف آباد و حومه و ایجاد هماهنگی بین خیریه هایی که در زمینه های مختلف به مددجویان کمک رسانی میکنند راه اندازی شده است.

تماس با ستاد

آدرس ستاد : اصفهان - نجف آباد - خ شریعتی خ دانش روبروی کوی اناری پ 55
تلفن : 42640640 - 42648584 - 031
فکس : 42640640 - 031
سایت : www.najafabad-charity.org
ایمیل : info@najafabad-charity.org